Catering dla żłobków, przedszkoli i szkół
Żywienie Najmłodszych to wielka odpowiedzialność
W Marago Catering doskonale o tym wiemy i od lat współpracujemy z przedszkolami, żłobkami i szkołami, dbając o zdrowie i dobrą kondycję Najmłodszych.

Każdy niejadek zje nasz obiadek 🙂
Podczas pracy z najbardziej wymagającymi gustami Naszych Milusińskich za kwestie priorytetowe uważamy:
Bezpieczeństwo posiłków
Jakość produktów
Zaufanie dostawców
Zdrowie i apetyt dzieci
Te cztery kluczowe założenia realizujemy poprzez współpracę wyłącznie z zaufanymi lokalnymi dostawcami od początku budowania MARAGO CATERING.

Jakość jest dla nas najważniejsza!
Kontrola jadłospisu prowadzona jest na każdym etapie produkcji przez technologa żywności oraz dietetyka, nie tylko pod względem prawidłowej gramatury dań – lecz przede wszystkim ich urozmaicenia, składników odżywczych oraz jakości.
Wiemy także jak ważny jest smak i wygląd dań – szczególnie dla Najmłodszych! Chcemy aby nasze kolorowe, pachnące domową kuchnią posiłki budziły uśmiech na Ich twarzach! Żywienie dzieci to zadanie trudne i bardzo ważne, dlatego podchodzimy do niego od lat pełną odpowiedzialnością.
Sposób realizacji zadania obsługi placówki
Godziny dostaw
Śniadania – dostawa między 7:00 a 9:00 w zależności od preferencji
Obiad + podwieczorki – dostawa między 10:30 a 12:30 w zależności od preferencji
Realizacja dostawy
Dostawy są realizowane samochodami wyposażonymi w izotermy, a posiłki są umieszczane w pojemnikach termoizolacyjnych, aby utrzymać zalecaną temperaturę wydawanych posiłków.
Kontrola posiłków
Kontrola wydawanych posiłków jest kilku etapowa, którą prowadzi zarówno dietetyk, jak również szef kuchni odpowiedzialny za przygotowanie i wydanie posiłków.
Diety specjalne
Poza dietą standardową realizujemy również diety: bezmleczne, bez jajka, z ograniczeniem glutenu, a także wegetariańskie.
Sposób zamawiania do szkół
Realizujemy zamówienia posiłków dla naszych pociech poprzez aplikację Zamów posiłek.
Rodzice dzieci szkolnych maja możliwość wyboru posiłku oraz wielkości porcji.
Rodzice dzieci zamawiają lub odwołują posiłek na dany dzień do godziny 7:00.
Przykładowe menu żłobkowe

Przykładowe menu szkolne do wyboru
PONIEDZIAŁEK
Zupa krem z kukurydzy
Makaron z sosem bolońskim
Schabowy z ziemniakami i marchewką z groszkiem
Indyjski dahl z ryżem jaśminowym
WTOREK
Rosół drobiowy z makaronem
Krem brokułowy
Naleśniki czekoladowe z truskawkowym twarożkiem
Potrawka wieprzowa z warzywami i ryżem jaśminowym
Kotlet drobiowy panierowany z ziemniaki i surówką z kapusty kiszonej
ŚRODA
Zupa krem z białych warzyw
Curry warzywne z soczewicą i kaszą kuskus
Kotlet drobiowy siekany z warzywami, ziemniakami i surówką koperkową
CZWARTEK
Zupa krem z cukinii
Szare kluski z cebulą, boczkiem i gotowaną kapustą kiszoną
Pierogi serowo-borówkowe z sosem jogurtowym
PIĄTEK
Zupa Krem z batatów i marchewki
Placki ziemniaczane z jogurtem koperkowym
Pulpety rybne z kaszą jaglaną w sosie pomidorowo-paprykowym z ziemniakami i surówką z modrej kapusty