Żywienie Najmłodszych to wielka odpowiedzialność!

W Marago Catering doskonale o tym wiemy i od lat współpracujemy z przedszkolami, żłobkami i szkołami, dbając o zdrowie i dobrą kondycję Najmłodszych.

Każdy niejadek zje nasz obiadek 🙂

Podczas pracy z najbardziej wymagającymi gustami Naszych Milusińskich za kwestie priorytetowe uważamy:

  • bezpieczeństwo posiłków
  • jakość produktów
  • zaufanie dostawców
  • zdrowie i apetyt dzieci

Te cztery kluczowe założenia realizujemy poprzez współpracę wyłącznie z zaufanymi lokalnymi dostawcami od początku budowania MARAGO CATERING.

 

Kontrola jadłospisu prowadzona jest na każdym etapie produkcji przez technologa żywienia oraz podczas komponowania menu przez dietetyka – nie tylko pod względem prawidłowej gramatury dań – lecz przede wszystkim ich urozmaicenia, składników odżywczych oraz jakości.

 

Wiemy także jak ważny jest smak i wygląd dań – szczególnie dla Najmłodszych!

Chcemy aby nasze kolorowe, pachnące domową kuchnią posiłki budziły uśmiech na Ich twarzach!

Żywienie dzieci to zadanie trudne i bardzo ważne, dlatego podchodzimy do niego od lat pełną odpowiedzialnością.

 

Zapraszamy do rozmów – wspólnie stworzymy przyjazną kuchnię dla Najmłodszych!

Propozycja zawiązania współpracy w zakresie całodziennego wyżywienia dzieci.

I. Sposób realizacji zadania obsługi placówki.

  1. Dostarczanie posiłków odbywać się będzie w godzinach*:
    • Śniadanie 8.00
    • Obiad 12.00
    • Podwieczorek 14.00

    *po ustaleniu z kierownictwem placówkigrzybki

  2. Osoba dostarczająca posiłki:
    • ekspedytor dań
  3. Zarządzanie kontrolą posiłków prowadzone będzie poprzez:
    • controlling technologa żywienia grupowego w zakresie przygotowywania receptur dań
    • dietetyka
    • koordynację zadań przez Managera Projektu
  4. Specjalne grupy żywieniowe
    • wyżywienie dzieci wymagających specjalnego komponowania posiłków (alergeny, preferencje żywieniowe np. wegetarianizm)arbuz dzieci

II. Menu tygodniowe – propozycja

  1. Śniadania
    1. Owsianka z suszonymi owocami, pestkami dyni
      i karobem
    2. Pieczywo żytnie na zakwasie z pastą z soczewicy, twarożkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem,
      herbata ziołowa
    3. Jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, pieczywo pełnoziarniste, masło, herbata rooibos
    4. Jaglanka z prażonym jabłkiem i cynamonem
    5. Bułeczka graham z masłem, pieczoną piersią
      z indyka, pastą z marchewki, papryką i sałatąOWSIANKA
  2. Obiady
    1. Zupa pomidorowa z kasza jaglaną,
      Gotowana pierś kurczaka w sosie koperkowym,
      ryż i gotowana marchewka
    2. Zupa ogórkowa z kaszą pęczak,
      Pierogi orkiszowe z soczewicą i dynią
    3. Zupa z zielonego groszku z grzankami
      Kotleciki warzywne z kasza jaglaną i warzywami
    4. Rosół z jarzynami i makaronem
      Roladki z indyka ze szpinakiem, puree dyniowo
      – ziemniaczane, surówka z białej kapusty
    5. Zupa jarzynowa z fasolką szparagową
      i ziemniakami,
      Morszczuk w sezamie, ryż gotowany, sos pomidorowy, mix warzyw gotowanych food-50943_1920
  3. Podwieczorki
    1. Świeże owoce sezonowe
    2. Jogurt naturalny z musli
    3. Kakaowy pudding z kaszy jaglanej
    4. Muffinki marchewkowe
    5. Placek drożdżowy z owocamiowoce
  • Koszt dziennego wyżywienia dziecka do ustalenia indywidualnego.

 

III. Korzyści ze współpracy z MARAGO Catering

  1. Przedszkolom i żłobkom, które zdecydują się na stałą współpracę z naszą firmą proponujemy w ramach umowy:
    • Dowóz posiłków dla pracowników przedszkola kwota do ustalenia indywidualnego.
    • Organizację jednego wydarzenia w ciągu roku dla dzieci i rodziców (np. grillowania, warsztatów kulinarnych, Bożego Narodzenia itd.) pod względem organizacyjnym i cateringowym (zapewnienie atrakcji i wyżywienia dla wszystkich uczestników) gratis!

 warztaty przedszkole

IV. MARAGO Catering

  1. Wykaz prac zrealizowanych:
    • żywienie zbiorowe pracowników (referencje w załączeniu)
    • żywienie zbiorowe dzieci (referencje w załączeniu)
    • żywienie zbiorowe młodzieży (referencje w załączeniu)
    • żywienie zbiorowe podczas wydarzeń sportowych (referencje w załączeniu)
  2. Operator zapewnia obsługę zlecenia bez zakłóceń poprzez wykorzystanie zaplecza logistycznego:
    • Wykwalifikowanych w zakresie realizowanych zadań na powierzonym stanowsku pracowników
    • Posiadaną flotę samochodową (wykaz w załączeniu)
    • Realizowanie założeń HACCP
    • Stałej współpracy z firmami zaopatrzeniowymi
    • Stałej współpracy z firmami serwisującymi wyposażnie gastronomiczne
    • Stałej współpracy z zakładami gospodarowania odpadami